Strak, stijlvol en sportief design
Gratis levering boven €50
Inloggen0
Strak, stijlvol en sportief design
Gratis levering boven €50

Door Pure32 Padel

Overgripjes, hoe te bevestigen?

 

Veel mensen gebruiken een overgrip op hun padel racket. Over het algemeen zit er alleen een basisgrip op je padel racket wanneer je deze koopt. Die zijn alleen goed wanneer je kleine handen hebt. Vaak zal er dus een overgrip nodig zijn. In plaats van dat merken verschillende maten grips maken, houden ze kosten laag door één formaat handgreep aan te houden. Overgrips zijn een ideale oplossing.

 

Pure32 heeft zijn eigen overgrips ontwikkeld. We gaan in op de voordelen van het hebben van een overgrip, en leren je hoe je een overgrip op je padel racket aanbrengt.

Voordelen van een overgrip bij Padel

Het hebben van een overgrip heeft meerdere voordelen. Allereerst kun je daarmee de dikte van de grip aanpassen. Hierdoor zorg je dat het padel racket nog beter in de hand ligt.

 

Het racket ligt niet alleen beter in de hand, het onderhoud is ook nog een stuk makkelijker. Het vervangen van een basisgrip is namelijk een stuk moeilijker en duurder dan het aanbrengen van een nieuwe overgrip. Door een overgrip op je racket te hebben slijt je basisgrip niet, waardoor deze veel langer mee kan.

 

Daarnaast zorgt het er ook voor dat je arm minder te verduren heeft. De grip vangt een deel van de trillingen op, waardoor je minder kans hebt op blessures. Sommige spelers spelen zelf met meerdere overgrips over elkaar heen, om het aantal trillingen te beperken. Ben je blessure gevoelig? Kies dan voor een wat lichter racket.

 

Als laatste is het hebben van grip een logische, maar belangrijke reden. Als je aan het padellen bent, dan ben je veel aan het zweten. De overgrips van Pure32 nemen dit voor een groot deel op, waardoor je meer grip hebt.

 

Het aanbrengen van een overgrip op je padel racket

Het aanbrengen van een overgrip is vrij gemakkelijk. We nemen de stappen met je door, zodat jij dit ook zelf kan. Nadat je jouw Pure32 overgrip en padel racket hebt gepakt kunnen we beginnen met het aanbrengen van de overgrip. Ter voorbereiding op het aanbrengen van een overgrip rol je de overgrip uit. Daarnaast zit er vaak een rubbertje aan de bovenkant van je grip. Haal deze van je racket af. We beginnen nu met het aanbrengen van een overgrip.

 

Stap 1: Verwijder de witte “sticker” aan het uiteinde van de grip

Stap 2: Verwijder de folie aan beide kanten van de grip

Stap 3: Plak de rechte kant onder aan het racket

Stap 4: Begin met draaien

Stap 5: Knip de grip schuin af

Stap 6: Tape de grip af

Stap 7: Doe het rubbertje terug op je racket

 

 

 

 

Overgrips bestellen

Nu je alles weet over de voordelen en over het aanbrengen van een overgrip op een padel racket is het tijd om het zelf uit te gaan proberen. Bij Pure32 worden tijdelijk 3 overgripjes voor slechts €5,95 aangeboden. Probeer ze nu uit: Padel overgrips

 

 

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden