Strak, stijlvol en sportief design
Gratis levering order >€50
Inloggen0
Strak, stijlvol en sportief design
Gratis levering order >€50

Door Pure32

Artikel Padelminded over Pure32

Pure32 is het eerste Nederlandse padelmerk. Met het fraaie, strakke design onderscheid dit merk zich van de rest, maar ook op het gebied van innovatie loopt Pure32 voorop. Inmiddels verkoopt Pure32 haar rackets in tal van landen, waaronder Spanje, Portugal, Zweden en België. We spraken de man achter Pure32 voor het verhaal achter het merk.

Achtergrond

Als recreatief padelspeler met de ambitie te ondernemen in sportartikelen liep eigenaar Rob Jacobs precies de juiste contacten tegen het lijf. Zo ontmoette hij iemand die zich al meer dan 25 jaar bezig hield met het ontwikkelen van rackets. Ook het hebben van contacten in de internationale padelwereld kwam goed van pas. Na goede gesprekken besloten zij demo rackets te laten maken. Na uitvoerig testen waren de heren er al gauw uit dat dit beter was dan er momenteel op de markt was en besloten ze door te zetten. Met een aantal gave innovaties, praktische wijzigingen en een stijlvol design werd Pure32 geboren.

Innovaties

 

Gatenpatroon

Pure32 onderscheid zich op verschillende manieren van de rest van de markt. Zo heeft Pure32 een uniek, gepatenteerd gatenpatroon die zorgt voor een wendbaar racket. Deze werkt ook mee in het design van het racket, waar het logo prachtig tussen past. Waar veel rackets ook gaten in de sweet spot van het racket hebben heeft Pure32 dit niet. Dit zorgt voor goede impact en draagt bij aan de duurzaamheid van het racket.

Blad dikte

De standaard blad dikte die eigenlijk bij alle merken terugkomt is 38 mm. Pure32 heeft echter een bladdikte van slechts 32 mm (voorschriften geven maximum maar gen minimum aan). Ook dit helpt bij het wendbaar maken van het racket. Daarnaast zorgt het ervoor dat het gewicht beperkt blijft, wat ruimte biedt om extra toplagen toe te voegen. Naast innovaties die Pure32 echt van de markt onderscheiden neemt Pure32 ook een aantal van de laatste ontwikkelingen op. Zo zorgt het ruwe blad oppervlakte ervoor dat extra spin mogelijk is. Daarnaast zorgt het gebruik van Black EVA rubber voor een langere houdbaarheid.

Productie

Waar het design en de innovatie vanuit Nederland komt, vindt de productie van deze rackets in het verre Oosten plaats. Met een eigen mal differentieert Pure32 zich van andere nieuwere merken die veelal uit een openbare mal produceren. Veel van het werk aan de rackets wordt nog met de hand gedaan, waardoor er nu slechts 20 rackets per dag geproduceerd kunnen worden. Met recht is Pure32 dus een exclusief merk.

Pure32 Rackets

Tot op heden kent Pure32 drie rackets. Kwaliteit en materiaal staat hoog in het vaandel, wat de reden is dat het merk eigenlijk geen model in het goedkope segment heeft. Alle rackets zijn 340 gram, waarmee het comfortabel spelen is. Ook de afmetingen van alle rackets zijn gelijk, waarbij de framelengte 450 mm is en de framedikte 32 mm. De drie racket types die Pure32 heeft zijn:

C300

Kenmerken voor de C300 is het blauwe model van Pure32. Een racket met een sportieve uitstraling. Met een toplaag van hyper fiber in combinatie met alle Pure32 innovaties is dit racket een van de beste in het middensegment. Voor €119,95 dus een uitstekende keuze.

C500

De C500 is de bordeaux rode variant en de middelste van de 3 racket types. Een erg stijlvol racket. Dit racket lijkt er veel op de C300. Buiten het design om raden wij aan, zeker als beginnende speler, om te starten met de C300. Het prijs kaartje van de C500 is namelijk €159,95.

D50

De D50 is de gouden variant. Niet alleen qua design is dit een een stijlvolle variant, ook qua racket is deze het meest geavanceerd. Waar de andere types een 2,5 laagse afwerking hebben, heeft dit racket een 3-laagse afwerking. Het frame is gemaakt van topkwaliteit 3k woven graphite, wat zorgt voor extra stijfheid, power en controle. Voor € 219,95 speel jij met de D50. Wat ons betreft een zeer goede optie voor de ervaren competitieve speler.

Pure32 padelrackets 

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden